Ücretsiz Muayene Formu
Yaşlılık Lekeleri özellikle 60’lı yaşlardan sonra belirmeye başlayan ve el üstleri, kollar, yüz, omuzlar ve göğüs bölges, yüz vb. yerlerde ortaya çıkan lekelerdir. Çoğu kişi için artık iyileşmeyeceğine yönelik bir algı olduğu için hastalar kendilerini bu lekelerle baş başa bırakır. Oysa yaşlılık lekeleri hiç kimse için bir kader değildir. Günümüz şartlarında tedavisi gayet kolay olan ve tıp dilinde Senil Keratoz ismi verilen bu yaşlılık lekeleri azer, radyo frekans gibi yeni nesil yöntemlerle rahatlıkla tedavi edilebilir. Yaşlılık lekeleri tedavisi nasıl yapılır? Sorusuna cevap olarak uygulanan yöntemleri bir alt başlığımızda daha detaylı olarak anlatacağız. Ama öncesinde yaşlılık lekelerinin oluşum sebepleri hakkında bilgi verelim:
- Bu lekelerin oluşmasında en büyük etken güneş ışınlarıdır. Gençlik döneminden başlayarak güneş ışınlarının cildimiz üzerine oluşturduğu bir tahribat bulunmaktadır. Ve bu tahribat ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacaktır.
- Tahribatın oluşması ise şu şekilde olur: ultraviyole radyasyonu ismini verdiğimiz bir güneş yoğunluğuna maruz kalan cilt üzerinde bulunan ve pigment üretimi konusunda görevli olan melanosit hücreleri yoğun olarak çalışmaya ve melanin pigmentini yoğun olarak üretmeye başlarlar.
- Yoğun üretilen melanin pigmenti cildin üzerine çıkarak belirli noktalarda birikmeye uğrar. Böylece bahsi geçen yaşlılık lekeleri oluşur. Bu durum hemen gerçekleşen bir olay değildir. Üzerinden uzun bir süre geçmesi gerektiği için bu tahribat ancak ilerleyen yaşlarda ortaya çıkar.
Tüm bunlar dışında bu lekelerin oluşmasındaki diğer etkenler ise; hamilelik, yaşlanma, karaciğer hastalıkları, hormonal dengesizlikler, stres ve bazı hastalar için genetik özel durumlardır.
Yaşlılık lekelerine Lazerli Çözüm
Yaşlılık lekeleri tedavisi için günümüz teknolojisinde velinimet olarak sayılan lazer tedavisi imdadımıza yetişmektedir. Nasıl yapılır? İşte cevabı:
- Lazer cihazından gelen ışınlar, pigment içeren hücrelerin üzerine uygulandığında bu hücreler yanmaya başlar.
- Bahsi geçen bu pigmentin yanmasıyla beraber lekeler yok edilmiş olur. Lekeler lazer ışınlarıyla tahrip edildikten sonra pembe renkte bir görünüm kazanır.
- Lazerin bir diğer faydası ise uygulandığı bölge üzerinde yeni pigment oluşumlarını teşvik etmesidir. Bu sayede il müdahalede oluşan pembemsi görüntü yerini normal ten rengine bırakır.
Lazer uygulaması bu tür tedavilerde sonucunu en hızlı gösteren tedavi şeklidir.
Yorum ekle