Yağ Bezesi Neden Çıkar?

Ücretsiz Muayene Formu


    Yağ Bezesi Neden Çıkar? Günlük hayatımız teknolojiyle beraber oldukça farklı bir konuma gelmiş durumda. Aslında yağ bezesi neden çıkar? Sorusunun cevabı da bunun içinde gizli. Günlük hayatta yaptıklarımız, yediğimiz içtiğimiz her şey, giydiklerimiz, uyku düzenimiz vb. daha sayabileceğimiz pek çok sebep yağ bezesi oluşumunda etkilidir. Örneğin; sağlıksız beslenerek aşırı yağlı besinler tüketmek, yağlı bir cilt yapısı lipom oluşumunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Hareketsiz yaşam tarzı da lipom oluşumunun tuzu biberidir. Peki, bu tür durumlar yaşandığında yağ bezelerinin oluşum şekli nasıl başlar?

    İşte cevabı;

    • Vücudumuzda bulunmakta olan tıpta sebum ismi verilen yağ salgılama görevini gerçekleştiren bu bezlerin yollarının tıkanması neticesinde yağ bezeleri oluşmaktadır.
    • Bu tıkanma neticesinde oluşan bezeler cildin altına yerleşerek cildin normal yapısını bozarlar. Tıpkı damar beni olarak bilinen hemanjiaomlar gibi iyi huylu tümör olarak bilinirler.

    Yağ Bezeleri Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    Yağ bezeleri dışarıdan elinizle uyguladığınız küçük bir basınçla bile belli ölçüde hareket ettirilen özelliğe sahiptirler.

    • Yağ bezelerini bilinçsiz bir şekilde patlatmaya çalışmak yapacağınız en büyük hatalardan biri olacaktır. Zira bölge iltihap kapabilir.
    • Lipomun üzerine herhangi bir kesici alet, iğne vb. bir materyalle müdahale etmeyin. Çünkü bu tür şeyler bezenin deri altında hasar görerek bir iç iltihaba sebep olur.
    • Yağ bezesinin bulunduğu bölgenin her daim temiz tutulması gerekmektedir. Anti bakteriyel türden sabunlar ve ıslak mendil önerilir.

    Yağ Bezeleri Nerelerde Oluşur?

    Vücudumuzun bir çek yerinde oluşma ihtimali olan yağ bezeleri, en yoğun olarak gözaltlarında, kafa derisinde, boyunda, yüzde, memede ve koltukaltında oluşur. En çok oluşmakta olanlarından bazılarını kısaca anlatacak olursak;

    Gözaltı yağ bezeleri olarak bilinen milium, siringoma, ksantelazma türü yağ bezeleri gözaltı bölgelerde oluşum gösterir. Daha önce de belirttiğimiz gibi zararsız niteliktedirler. Ancak bazen hem estetik olarak hem de fizyolojik ağrılar yoluyla kişileri rahatsız etmektedirler.

    Kafada yağ bezesi olarak bilinen oluşumlar gerçek anlamda bakıldığında yağ kisti olarak tanımlanır. Her ne kadar bezeye benzeseler de yağ kistleri farklı oluşumlar olup nedenleri hala bilinememektedir. Kalıtsal olduğu tahmin edilmektedir. Lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) yoluyla rahatlıkla alınabilmektedirler.

    Boyunda Yağ bezesi olarak bilinen bir diğer oluşum ise genetik etkenlerden kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Oluştuğu yerde ciddi anlamda bir tümsek oluşturan bu lipomlar cerrahi müdahale ile alınabilmektedir.

    Yorum ekle

    Biz Sizi Arayalım

    Ücretsiz muayene fırsatından hemen Yararlanın.


      ÜCRETSİZ MUAYENE FIRSATI

      Sağlığınız Bize Emanet

      Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.