Lipomlar genel anestezi gerektirmeden lokal anesteziyle vücuttan kolayca çıkartılırlar. Kitlenin büyüklüğüne bağlı olarak çıkartılabileceği en küçük kesiden çıkarılıp iz bırakmayacak şekilde gizli dikişle dikilir. Sebase kistler ise bir kapsül içerdiğinden cerrahi olarak çıkartılması çok kolay kitlelerdir. Kliniklerimizde lipom işlemi, yaklaşık 10 dakikada gerçekleşiyor. İşlem, hastaya anestezi uygulanmadan yalnızca mevcut bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulmasıyla gerçekleşiyor. Yağ bezesi olan bölgeye küçük kesiler atılarak kesilerin içindeki yağ bezeleri çıkartılıyor. İşlem sırasında yağ bezelerinin bağlı olduğu vücut uzuvları varsa önce onlarla bağlantısı kesilip ondan sonra çıkartılıyor. Çıkartıldıktan hemen sonra iç kısım steril ediliyor ve dikişlerle kesikler kapatılıyor. Klasik ameliyatta olduğu gibi burada ciddi dikiş izleri kalmamaktadır.
Yağ Bezesi Ameliyatı
Yağ bezesi ameliyatı klasik yöntemlerle yapıldığında hastalar, anestezi yapılarak uyutulmaktadır. Bu ameliyat, gereksiz yere risk barındıran bir ameliyattır. Üstelik bu ameliyatlarda yağ bezelerinin alınması için neşter yardımıyla açılan kesikler ciddi anlamda büyük olup kapatılması için dikiş atılması gerekmektedir. Dikiş sonrasında da bariz belli olan izlerin kalma durumu söz konusudur.
Ücretsiz Muayene İmkanı
Kliniklerimizde tüm hastalara ücretsiz muayene hizmeti sunulmaktadır. Sigortanız olsa da olmasa da gelen hastalardan hiçbir şekilde muayene ücreti alınmamaktadır.
Lipom (Yağ Bezesi) Nedir? Nerelerde Görülür?
Lipom, cildin altında yavaşça gelişen yağ dokusunun büyümesidir. Her yaştan insanda görülebilir. Çocuklarda çok nadir görülür. Bir lipoma vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir, en çok oluştuğu bölgeler şu şekildedir:
- Boyun
- Omuzlar
- Sırt
- Karın bölgesi
- Kollar
- Bacaklar
Yağ bezelerini sıkmak sakıncalı mıdır?
Yağ bezelerini sıkma yöntemi çoğunlukla etkili olmadığı gibi dokuda tahriş ve cilt enfeksiyonuna neden olabilmektedir.
Lipom Ağrı Yapar mı?
Normalde ağrı yapmaz ama ezilme yaralanma gibi durumlarda ağrı olur. Eklem yerleri, kalçaların oturma alanı, kemerin denk geldiği yerler gibi alanlarda ezilerek ya da sıkışarak ağrıya neden olabilir.
Lipom Kanserleşir mi?
Lipomlar kanserleşmez. Büyüyebilir ama kanserleşme ihtimali yoktur. Ancak liposarkom denilen başlangıçtan itibaren kanser olan hastalık ayrı bir durumdur. Liposarkom kötü huylu olsa da öldürücü değildir, cerrahi olarak çıkarılması yeterli olmaktadır.
Yorum ekle