Varis, sülükle tedavi edilir mi?

Ücretsiz Muayene Formu


    Ülkemizde, son yıllarda yapılan araştırmaya göre; günümüzde yaşadığımız sağlık sorunlarında; hastane ya da kliniğe gitmek yerine, internette bilimsel niteliği bulunmayan bilgiler neticesinde, hastalığımızın tedavi edici özelliğinin olacağına inanılmasıdır. Ne yazıkki bu, geleneksel ve bitkisel diye adlandırdığımız alternatif tıp, geçici çözümler üretmektedir. Kalıcı bir hastalığınız durumunda alternatif tıp tercihiniz yerine, uzman bir doktordan randevu almanız gerekmektedir.

    Günlük hayatımızda, hem görünümü hem de şiddetli ağrısı ile bizleri rahatsız eden, toplardamar yetmezliğinden oluşan varis de bu konulardan biridir. Varis ile ilgili bitkisel ve geleneksel yöntemler adı altında iyileşme sürecinin olduğuna dair bilgi kirliliği ve yanlış yönlendirmeler mevcuttur. Aksine bu yöntemler sizi iyileştirmek yerine, kalıcı bir hastalık meydana getirmektedir.

    Varis, toplardamar genişlemesi sonucu ortaya çıkan hastalıktır. Ciltte kıvrımlı, bükümlü görünmektedir.  Uzun süre ayakta durmak, gebelik, hormonal faktörler varis oluşumunu etkilemektedir.

    Varis oluşumunu engellemek için;

    • Sağlıklı ve düzenli beslenmek,
    • Sık sık yürüyüş yapmak,
    • Uzun süre oturmamak ya da ayakta durmamak gibi faktörleri uygulayabilirsiniz.

    Ameliyatlı ve ameliyatsız varis tedavilerinin dışında;  varis ağrılarına iyi  gelen bitki çayları olduğu da düşünülmektedir.

    Varis için iyi geldiği düşünülen bitkiler

    Zencefil, sarımsak, soğan, brahmi, biberiye, kantoron otu, güvercin ağacı, çoban püskülü, ekinezya, at kestanesi özütü: buna benzer çeşitli bitkilerin topikal ve oral kullanımına dayanan varis tedavisi görmüş birçok hasta, iyileşme umuduyla zaman kaybetmişlerdir. Aynı zamanda varislerde yaşanacak ülserasyon, venöz tromboz gibi komplikasyonların oluşmasına yol verilecektir.

    Varis, bitkisel yöntemler ile tedavi edilmez!

    • Varis, organik bir rahatsızlıktır. Venöz sisteme ait kapakçıkların çalışmaması veya fonksiyonun bozuk olması ilgilidir.
    • Bu tarz bozuklukları cerrahi, sklerozan ajan veya lazerle tedavi edilmemesi halinde bu bozukluk günden güne ilerleyecek ve hastalığın semptomları artacaktır.
    • Venöz yetmezlik tanısı almış hastaya başlanan venotonik ilaçlar (okseretin, kalsiyum dobesilat, diosmin hesperidin gibi) hastanın semptomlarını ağrıları gideren ilaçlar olarak kullanılır.
    • Varisin gerilemesi gibi bir sonuçları yoktur!
    • Sonuç olarak varisin oluş sebebi ve yapısı itibariyle bitkisel tedavinin, varis tedavisinde yeri yoktur!

    Varis, sülük ile tedavi edilmez!

    Varis sülük tedavisi, geleneksel bir tedavi olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette, tedavi edici özelliği yoktur. Fakat; varis sülük tedavi ile ilgili ülkemizde büyük şehirlerde tedavi merkezleri kurulmuş ve aktif olarak çalışmaktadırlar. Öncelikle, varis sülük tedavisini ve fizyolojisinden bahsedelim: Venöz yetmezliği, hastalarda diz altında venöz basıncın artması ile varis sülük tedavisi uygulanır. Çekilen kan miktarı ile venöz basınç bir miktar azalmaktadır. Bazen enfeksiyon ve sülüğün ağız enzimlerine bağlı lokal varislerde tromboz oluşabilmektedir. Sülüğün komplikasyonu ile lokal flebektomi oluşabileceği gibi, geçici bacak içi venöz basınç azalması sağlamaktadır. Bunlar geçici olumlu yönleridir. Varisin tedavisinde kesinlikle kullanılmamaktadır.

    Sülüğün komplikasyonları baktığımızda; enfeksiyon (selülit), kanama, lokal venöz trombozlar şeklinde komplikasyonlara da hazırlıklı olmak gerekir. Kâr zarar oranına bakıldığında hastaların bu tarz birkaç hafta rahatlatacak geçici çözümlerden komplikasyonlarını düşünerek önemle uzak durması tarafındayız.

    Ayrıca varis sülük tedavisi; romatizma da, felç, sedef/egzama, hemoroidde, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı, yüksek tansiyon, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakıaları, iyileşmeyen yaralar da kullanılmakta olup hiçbir tedavi endikasyonu, bilimsel bir çalışma ve kanıta dayalı değildir.

    Varis tedavisi, ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler olarak ikiye ayrılır. Ameliyatsız varis tedavi yöntemlerinde:

    • Radyo frekans
    • Skleroterapi
    • Lazer

    bulunmaktadır.

    Ağrısız, iz bırakmayan, ameliyatsız varis tedavi yöntemleri ile varislerinizden kurtulabilirsiniz. Aşağıda bulunan adreslerimizden bizimle iletişime geçip,  Kalp ve Damar Cerrahı uzmanlarımızdan randevu alarak ücretsiz muayene olabilirsiniz.

    Sağlıklı günler dileriz.

    2 yorumlar

    • Bu tarihten (haziran 2018) 8 ay önce varis ameliyatı olarak sağ bacaktaki şişkin damardan köpük uygulaması yapıldı 6 ay varis çorabını muntazaman giydim yaz dolasıyla şimdilik kullanmıyorum.Aynı bacakta kısmi düzelme görüldü ancak bahsedildiği gibi izsiz tam düzelme görülmedi çorap giymeye devam edeyim mi? Ayrıca sol bacağımda da belirgin varis damarları var tedavi için ne yapmam gerekir ve ücreti takribi ne kadardır.

      • Merhaba Orhan Bey,
        Varis çorabı giymenizin olumlu bir katkısı olmayacaktır.Eğer başarılı bir şekilde köpük tedavisi uygulandıysa, o bölgeyle ilgili yapılacak herhangi bir işlem kalmamıştır. Diğer varisli bölgelerinizle ilgili de 0533 168 49 50 nolu whatsapp hattımızdan varisli bölgelerin fotoğraflarını göndererek net fiyat bilgisi, tedavi yöntemini öğrenebilirsiniz.

    Biz Sizi Arayalım

    Ücretsiz muayene fırsatından hemen Yararlanın.


      ÜCRETSİZ MUAYENE FIRSATI

      Sağlığınız Bize Emanet

      Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.