Dondurarak Tedavi
-40, -60 derecelik gaz siğile dokundurulur ve siğil dokusu yok edilir. Aslında gayet de pratik bir yöntemdir, ancak tam ve etkin bir tedavi imkanı malesef vermez. Bu yöntem makat içindekilere uygulanamadığından, içerdeki siğiller yayılmaya ve büyümeye devam ederler.
Radyofrekans ile kondilom tedavisi
Kliniklerimizde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Siğillerin, radyofrekans ile temiz cilde kadar temizlenmesi işlemidir. Sadece birkaç dakika sürer ve ameliyatsız bir yöntemdir. Radyofrekans ile kondilom yakılarak tedavi edilir. En başarılı tedavi yöntemlerinden biridir. Hem dışardaki hem de makat içindeki tüm siğiller bu yöntemle tedavi edilebilir. Takip süreciyle birlikte hasta bu hastalıktan tamamen kurtulabilir.
Ücretsiz Muayene İmkanı
Alanında uzman doktorlarımız eşliğinde kliniklerimizde hastalarımıza ücretsiz muayene imkanı sağlamaktayız. Erkek doktorlarımıza muayene olmak istemeyen kadın hastalarımız için Op. Dr. Serap Akat, Bakırköy şubemizde hastalarını kabul etmektedir.
Siğil Neye Denir?
Siğiller, HPV virüsünün vücutta yaptığı kabarık lezyonlardır. Özellikle ellerde görülen siğil şekli yaygındır. Kondilom adı verilen makat ve genital bölgelerdeki siğiller eldeki siğillerden farklı değildir sadece makat bölgesinin ıslak ve nemli olması nedeniyle daha hızla yayılır ve büyür.
Makat Siğili Nasıl Anlaşılır?
Siğiller, büyüklü küçüklüdür. 1-2 mm’den birkaç santimetreye kadar büyüme gösterebiliyorlar. Bazen tek tek, bazen kümelenmiş şekildelerdir. Genellikle cilt rengindedir, bazen pembe bazen koyu renkli olabilirler. Siğil ağrı yapmaz. Makat siğili genelde makat kaşıntısı ile ortaya çıkmaktadır. Belirli bir süre sonra 2 mm ile 1-2 cm arasında pütürlü çıkıntıları hasta fark ederse ilk akla gelen kondilom olabileceğidir. Fakat dış hemoroid ile kondilom karıştırılmakta olup, kesin teşhis için mutlaka genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.
Makat Siğili Neden Olur? Kimlerde Görülür?
Hastalık diğer insanlarla temas, veya mikrobun bulunduğu bir yerle (kendi elimizdeki siğillerin bölgeyle teması, tuvaletler vs.) anüse (makat) teması şeklinde bulaşmaktadır. Bu duruma malesef ortak kullanım alanı olan alafranga tuvaletler örnek olarak gösterilebilir. Vücudunda mikrobu barındıran bir kişinin kullandığı tuvalete giren bir başka kişi, dikkat etmediği takdirde hastalığa yakalanabilir. Bu nedenle halka açık yerlerde bulunan tuvaletleri kullanırken, temiz bile görünse de kullanmadan önce gereken önlemler (oturma yerine kağıt havlu serilmesi ya da ıslak mendille silinmesi gibi) alınmalı, muslukları dirsekle açıp kapamaya özen gösterilmelidir. Cinsel yollarla da bulaşan hastalık, özellikle kişinin ters ilişkiyi tercih etmesiyle %95 gibi yüksek bir oranla hastalığa yakalanmasına sebep olmaktadır. Kuluçka dönemi aylarca süren virüs, vücuda ilk girdiği andan itibaren yayılma sürecine başlar.
Kondilom (makat siğili) hastalarının dikkat etmesi gereken durumlar nelerdir?
Kondilomlarda kansere dönüşme eğilimi vardır. Kondilomun belirli bir yayılma, büyüme ya da çoğalma sınırı yoktur, bu yüzden bir kondilom hastası kesinlikle tedavi için beklememelidir. Bu hastalığın takibi ve tedavisi süresince cinsel ilişkiye girilmemesi uzman doktorlarımız tarafından önerilmektedir. Aynı zamanda hasta, yakın ve hatta uzak çevresindekilere de zarar vermemek, bu hastalığı bulaştırmamak için kişisel hijyenine dikkat etmelidir. Ortak tuvalet kullanırken bir sonraki kullanacak kişinin sağlığını da dikkate almalıdır. Havuz gibi alanlardan tedavisi tamamlanana kadar da uzak durmalıdır. Ellerini her zaman dezenfekte etmelidir ve kendi kişisel temizliği ile kullandığı alanın temizliğine özen göstermelidir. Hastalığın tedavisinin kesinlikle ertelenmemesi, mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.
Yorum ekle