Ücretsiz Muayene Formu
Lazerle Sivilce Tedavisi günümüz koşullarında en sık tercih edilen tedavi uygulamalarından biridir. Lazerin Türkiye’deki geçmişi ortalama olarak 10-15 yıl civarındadır. Türkiye’de ilk olarak kullanılmaya başladığında göz kusurları, sonrasında epilasyon ve estetik problemler ve devam eden yıllarda ben tedavisi ve sivilce (akne), siyah nokta, komedon, folikülit vb. diğer cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaya başladı. Kullanıldığı bütün alanlarda büyük bir başarı kaydeden lazer uygulaması asrın icadı olarak tanımlanmaktadır. Elbette başarının tek mimarı lazer cihazı değildir. Bu grupta yer alan modern teknolojik cihazları tecrübeleriyle birleştiren doktorların da çok büyük emeği bulunmaktadır. Gerekli bilgi birikimine sahip olmayan kişilerin elinde ne kadar teknolojik cihazlar olursa olsun başarılı sonuçların elde edilmesi güç olacaktır.
Lazer Uygulamasının Sağladığı Avantajlar
Lazer uygulaması özellikle pratiklik yönünden hastalara ve işlemi gerçekleştiren doktorlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bunun dışında söz konusu olan lazerle sivilce tedavisi için söyleyebileceklerimiz şunlardır:
- Ameliyatsız bir uygulama olup hastane ve ameliyathaneye gereksinim duymadan gayet normal bir klinik ortamında dahi yapılabilir.
- Ancak işlemi gerçekleştirecek olan kişi ya da kişilerin mutlaka alanında uzman olan doktorlar olmaları gerekmektedir.
- Herhangi bir anesteziye gerek duymadan 20-25 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilir. Ve sonrasında işlemi yaptıran kişi normal hayatına dönebilir.
Bu türden avantajlar sağlamakta olan lazerle sivilce tedavisi yaşamakta olduğunuz sivilce problemini tamamen ortadan kaldırmaktadır.
Lazerle Sivilce Operasyonu Nasıl Gerçekleşir?
Lazer uygulaması yapılırken büyük hastanelerde olduğu gibi doktorlar, hemşireler ve asistanlardan oluşan kalabalık gruplara hiç gerek yoktur. Tek bir doktor işlemi tek başına gerçekleştirebilir. Yoğun sivilceli durumlarda kendisine yardımcı olmak adına bir asistan bulunabilir. Peki, lazerle sivilce tedavisi nasıl gerçekleşir? İşte cevabı:
- Sivilceleri olan hastanın yüzüne lazerden kaynaklanabilecek olası yanmayı önlemek adına lokal olarak uyuşma sağlayan bir krem sürülür. Kremin etkisi yalnızca 25-30 dakika sürecek ve sivilce temizleme işleminiz de zaten çok daha öncesinde bitecektir.
- Lazer cihazından gelen ışınlar cihazın aparatı aracılığıyla cilt üzerinde bulunan sivilce çıkıntılarına uygulanır. Bunların üzerinde ısınmaya başlayan lazer bu çıkıntıları yakarak yok eder.
- Ve cilt üzerine çıktıkları kanal içine de aynı şekilde ısı uygulanır. Ve burada yağ üretimine sebep olan kökleri de yakar.
İşlem sonrası cildinizde oluşan pürüz ve döküntüleri tamamen ortadan kaldırmak için maske uygulanır.
Yorum ekle