Kondilom, Siğil, Et Beni

Ücretsiz Muayene Formu


    KONDİLOMUN (MAKAT SİĞİL)TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜDÜR?

    Kondilom’un tedavi türleri:

    Radyofrekans ile kondilom (Makat siğili) tedavisi: Radyofrekans yöntemi önerilen ve kliniklerimizde de uzun yıllardır uygulanan bir yöntemdir. Siğillerin, radyofrekans ile temiz cilde kadar temizlenmesi işlemidir. İşlem, sadece birkaç dakika sürer ve ameliyatsız bir yöntemdir.  Radyofrekans ile kondilomlar yakılarak tedavi edilir. En başarılı tedavi yöntemlerinden biridir. Hem dışardaki hem de makat içindeki tüm siğiller bu yöntemle tedavi edilebilir. Takip süreciyle birlikte hasta bu hastalıktan tamamen kurtulabilir.

    İlaçla kondilom tedavisi: Siğilin üzerine ilaç sürülerek yanması sağlanır ancak bu tedavi yöntemi beraberinde iki önemli sorun getirir. Bu sorunlardan birincisi, siğiller yakılırken, çevresindeki cilt dokusunun da yanabilmesi ihtimalinin olması. Diğer sorun ise, makat dışındakiler yakılabilse bile, içindekilere müdahale edilemediğinden, siğiller çoğalmaya ve büyümeye devam ederler. Bu yöntem genel olarak uygulanmayan bir yöntemdir.

    Dondurarak kondilom (Makat siğili) tedavisi (Crioterapi) : -40, -60 derecelik gaz siğile dokundurularak siğil dokusu yok edilir. Bu yöntem Pratik bir yöntemdir, ancak tam ve etkin bir tedavi sağlanmaz. Bu yöntem makat içindekilere uygulanamadığından dolayı içerdeki siğiller yayılmaya ve büyümeye devam ederler. Ayrıca nuks etme (tekrar etme) çok daha fazla ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.

     

    Cerrahi yöntem ile kondilomu (Makat siğili) çıkarmak, hem radyofrekanstan daha başarısızdır, hem de siğiller kesilerek alındığından oldukça zahmetli bir işlemdir.

    Bir kere tedavi olduktan sonra bir daha kondilom çıkar mı?

    Kondilom tedavisinde asıl amaç, kondilomları yani siğilleri yok etmek ve hastalığın tekrarlamasını engellemektir. Kondilom tedavisinde takip-kontrol süreci, en az tedavi kadar önemlidir. Tedavi sürecinde hasta kontrollerini kesinlikle aksatmamalıdır. Bir kere tedavi olduktan sonra, her şey bitmiş ve hasta iyileşmiş sayılmaz. Hasta ilk uygulamadan en az bir ay sonra tekrar kontrol edilmelidir. Eğer ki yeni siğilleri varsa yeniden tedavi uygulanmalıdır. Hasta, 2’nci ayda, 4’üncü ayda ve 6’ıncı ayda mutlaka kontrollerine gidip süreci takipsiz bırakmamalıdır.

     Kondilom (Makat siğili) nerelerde görülür?

    Makat bölgesinde görülür.

    Kondilom (Makat siğili) hastalarının dikkat etmesi gereken durumlar nelerdir?

    Kondilomun belirli bir yayılma, büyüme ya da çoğalma sınırı yoktur, bu yüzden kondilom (Makat siğil) hastası asla ama asla tedavi için beklememelidir. Bu hastalığın takibi ve tedavisi süresince cinsel ilişkiye girilmemesini gerekir. Aynı zamanda, yakın ve hatta uzak çevresindekilere de zarar vermemek, bu hastalığı bulaştırmamak için kişisel hijyenine dikkat etmelidir. Ortak tuvalet kullanırken kondilom hastası bir sonraki kullanacak kişinin sağlığını da dikkate almalıdır. Havuz gibi alanlardan tedavisi tamamlanana kadar da uzak durmalıdır. Ellerini her zaman dezenfekte etmelidir ve kendi kişisel temizliği ile kullandığı alanın temizliğine özen göstermelidir. Tedavisi tamamlanana kadar doktorunun tavsiyelerine uymalıdır.

    Kondilom (Makat Siğili) belirtileri nelerdir?

    Makat bölgesinde ve içinde, 1-2 mm ile 1-2 cm arasında değişen büyüklükte üzeri pütürlü çıkıntılardır. Bu gibi üzeri pütürlü çıkıntıları hissederseniz ya da görürseniz zaman kaybetmeden mutlaka bir genel cerrahi uzmanına görünmelisiniz. Birçok hasta siğilleri, et beni ya da sivilce ile karıştırır ve bu durumu önemsemezler, hastalık yayıldıkça duyulan rahatsızlık ile doktora başvururlar ki bu süreçte hastalık yayılmış ve ilerlemiş olur.

    Ücretsiz muayene imkanı sunuyor

    Kliniklerimizde siz değerli hastalarımız için ücretsiz muayene imkanı sunuyoruz. Muayeneden sonra nasıl bir tedavi sürecinin sizleri beklediğini ve tedavinizin maliyetini alanında uzman genel cerrahi doktorlarımız tarafından öğrenebilirsiniz. Utanan hastalarımız için, hem bayan hem de erkek genel cerrahi uzmanı doktorlarımız bulunmakta bu nedenle kendi hemcinsleri doktora muayene olarak daha rahat edebilirler. Ücretsiz muayene hizmetimizden yararlanmak için iletişim bölümümüzdeki numaralardan arayarak ücretsiz muayene randevunuzu oluşturmanız mümkün.

    HPV kesin tedavi yöntemi nedir?

    HPV ler daha çok genital bölgede siğil ve hücre çoğalması yapar ama anal ilişki ile anüse ve rektuma bulaşarak rektum kanserine dış dudaklarda vulva kanserine ağıza oral seks ile bulaşarak baş boyun kanserlerine yol açabilr. HPV’lerde uygulanan çok değişik tedaviler vardır . Yakma dondurma koterize etme uygulanabilir. Dondurma yöntemiyle hastalığın tekrar etme durumu vardır. Yakılma yönteminde ise en iyi sonuç alınan yöntem Radyofrekans yöntemidir.

    Yorum ekle

    Biz Sizi Arayalım

    Ücretsiz muayene fırsatından hemen Yararlanın.


      ÜCRETSİZ MUAYENE FIRSATI

      Sağlığınız Bize Emanet

      Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.