Ücretsiz Muayene Formu
Komedon Tedavisi günümüzde oludukça yaygın talep edilen ve yine günümüz sağlık teknolojisinin verdiği imkanlar doğrultusunda rahatlıkla gerçekleştirilen bir operasyondur. Kısaca komedon hakkında bilgi verecek olursak komedon nedir? Sorusuyla başlamak zorundayız. Komedon denilen şey cilt üzerinde yer alan tıkalı kıl foliküllerinin oluşturmuş oldukları sivilce benzeri bir tür çıkntıdır. Ancak komedonlar sivilcelerden farklı olarak çok daha küçüktürler. Aslında bir akne türü olarak karşımıza çıkmaktalar. Fakat onlar için en doğru tabir: “hafif akne türü” şeklinde olacaktır. Ama tüm bunlara rağmen uzmanlar bile komedonu sivilce ve siyah noktayla karıştırabilmektedir. Deri altında oluşan ve açık renkli olanlarına kapalı komedon deri üzerinde ya da yüzeye daha yakın ucunda siyah nokta olanlarına ise açık komedon ismi verilmektedir.
Komedon Neden Olur?
Komedon Neden Olur? Sorusuyla komedonlar hakkında daha fazla detaya ineceğiz. Komedonların oluşum şekilleri tıpkı sivilceler gibi cildin hormonlara bağlı olarak üretmiş olduğu sebum maddesinin (yağ) gözenekler aracılığıyla cilt üzerine çıkması gerekmektedir. Ancak çıkamayarak cilt gözeneklerinde tıkanması komedonları oluşturmaktadır. Komedon oluşumunu tetikleyen durumlara kısaca göz atacak olursak;
- Komedonlar, yağ oluşumuna bağlı olarak ortaya çıktıkları için cildinizin fazla oranda yağ üretmesi oluşumlarını hızlandırır.
- Ölen cilt hücrelerinin dökülmeyip cilt üzerinde kalmaları ve kıl folikülleri üzerinde tahrişe sebep olmaları,
- Özellikle ergenlik dönemindeki bayanların adet görmesi ve doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda yaşanan hormonal değişiklikler,
- Ham maddesinde lityum, androjen ve kortikosteroid bulunan ilaçların tüketimin yoğun olması
Tüm bu bahsi geçenler komedon oluşumunu hızlandıran durumlardır. Kısaca Komedon Belirtilerine bakacak olursak;
- Koyu renge sahip bir nokta şeklinde kendilerini belli ederler.
- Yukarıda bahsettiğimiz gibi kabarık bir yapıları vardrı. Ancak sivilceler kadabüyük bir görüntüleri yoktur. Ayrıca sivilcelerde ağrı olabilir. Komedonlarda ağrı yoktur.
- Yüzde kapalı komedon butonları şeklinde oluşan bu rahatsızlık seyrek olmak kaydıyla sırt, omuz ve göğüs bölgesinde de oluşabilir.
Çoğu uzman komedon hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığından teşhis konusunda yanılabilmektedir. Komedon çoğu zaman sivilceyle karıştırılmaktadır.
Komedon Nasıl Geçer?
Komedon Nasıl Geçer? Merak edenler için söyleyecek olursak; öncelikle mutlaka doktor tarafından muayene edilmelidir. Çünkü bahsettiğimiz gibi bu tür oluşumlar sivilce ile karıştırılmaktadır. Yanlış teşhis sonucu hastalık yanlış tedavi edilmekte ve sonrasında tekrarlamaktadır. Bu hususta iyi bir doktora gittiğinizden emin olun. Komedon tedavisi hakkında bilgi verecek olursak;
- Radyo frekans yöntemiyle gerçekleştirilen komedon tedavisinde radyo dalgaları bir çubuk yardımıyla komedonların üzerine uygulanır.
- Çubuk yardımıyla iletilen radyo dalgaları komedon üzerinde ısınmaya başlar.
- Isınma sonrasında komedonlar tahribata uğrar. Ve dökülür.
İnternette vb. yerlerde satılan komedon çubuğu tarzındaki ürünler tedavi sağlamadığı gibi cildinize zarar verebilir. Kesin tedavi radyo frekansla mümkündür.
Komedon Bitkisel Tedavi
Komedon Bitkisel Tedavi imkanı çok fazla olmayan bir cilt hastalığıdır. Evde komedon temizliği yaparak cildinizi temizleyerek yok etseniz bile tekrarlama olasılığı yüksektir. Çoğu zaman hastalar kapalı komedon elma sirkesi yöntemiyle tedavi olmaya çalışmaktadır. Ancak bu hiçbir işe yaramadığı gibi sirke cilde çok ciddi zararlar verebilir. Komedondan kurtulayım derken cildinizi tahriş edebilirsiniz. Kapalı komedon tedavisi bitkisel uygulamalarla değil ancak tıbbi yöntemlerle yok edilebilir.
Yorum ekle