Ücretsiz Muayene Formu
Kafada Yağ Bezesi olarak bilinen oluşumların çok büyük bir kısmı gerçekte yağ kistidir. Aslında bu kistler görünüm olarak yağ benzeşine benzemektedirler. Fakat onları bu şekilde kabul etmek mümkün değildir. Üstelik dışarıdan çıplak gözle bakan doktorları bile yanıltan bir yapıya sahip olan bu kistlerin neden oluştuğu henüz bilinememektedir. Kalıtsal bir rahatsızlık olarak kabul eden bir kitle olmakla birlikte burada bulunan ter bezlerinin kanalları tıkaması yoluyla da oluştuğunu iddia eden bir kesim de bulunmaktadır. Kafada yağ bezesi sizleri korkutmasın çünkü genel olarak oluşan ve halk arasında yağ bezesi olarak bilinen tüm bu lipomlar iyi huylu birer tümördür. Ağrılı ve iltihaplı bir durum gözlenmiyorsa size herhangi bir zararı yoktur.
Kafadaki Yağ Bezesi Nasıl Alınır?
Kafadaki yağ bezesinin istenmemesinin iki nedeni bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yukarıda bahsetmiş olduğumuz ağrılı ve iltihaplı durumların yaşanmasıdır. Zira bu ağrılı ve iltihaplı durumlar kısa zaman içinde büyüyerek cildin başka bölgelerine de yayılabilirler. Bu durumda kafadaki yağ bezesinin alınması şarttır. İkinci önemli neden ise kişilerin estetik kaygısıdır. Bu yağ bezeleri kafa başta olmak üzere çoğu zaman öyle noktalarda oluşurlar ki çirkin görüntülere sebebiyet verirler. Bu yüzden yağ bezesine sahip kişiler onlardan kurtulmak isterler. İşte bu hususta küçük bir yağ bezesi ameliyatı ile onlardan tamamen kurtulabilmek mümkündür.
Yağ Bezesi Ameliyatı
Yağ bezesi ameliyatları bildiğimiz türden ameliyatlar gibi değildir. İnsanlardaki genel algı ameliyat denince oluşan neşter, narkoz ve yoğun bakım üçlüsünden oluşan algıdır. Ancak günümüzde yağ bezesi ameliyatları sanıldığının aksine oldukça basit yöntemlerle yapılabilmekte ve kısa zamanda normal hayatınıza entegre olabilmektesiniz. Yağ bezesi aldırma operasyonu diye adlandırılan bu uygulama sayesinde yağ bezeleriniz lokal anestezi yöntemiyle oldukça rahat bir şekilde alabilmekteyiz.
Geçmiş dönemde özellikle kafadaki yağ bezesi için yapılan ameliyatlarda saçlar tıraş edilmekteydi. Saçların uzaması zaman aldığı için kesimin olduğu yerde çirkin bir görüntü ortaya çıkabilmekteydi. Günümüzdeki yağ bezesi ameliyatlarında ise saç kesmek bir kenara dursun, hastanın ertesi gün banyo yapabilmesi bile mümkündür. Saçlarla ilgili hastalara yapacağımız son bir öneri de bezelerin yol açtığı saç dökülmesi olayının telafisi yoktur. Beze alınsa bile bezenin öncesinde yarattığı tahribattan dolayı bölgede saç çıkmaz. Bu yüzden bezelerin fazla büyümeden ve dökme yapmadan alınması gerekir.
Yorum ekle