Ücretsiz Muayene Formu
Makat bölgesindeki varislere hemoroid yada halk arasında bilinen adı ile basur denir. Bu bölgede bulunan dokular zaman içinde yıpranır ve damar yumağına dönüşür.
Basur Nedenleri ?
Kabızlıktaki fazla ıkınma, kalıtım ve normal doğumlardaki ıkınmalar basura neden olabilir. Makat bölgesinde 2 tane sağda 1 tanede solda olmak üzere 3 ana toplar damar vardır. Bu damarlar uzun kabızlık veya ıkınma sonucunda genişlemeye başlar. Önce iç basura dönüşürler bunların dereceleri vardır.
- Derece : Çok önem belirtileri yoktur. Kanama yaparlar ancak makattan dışarı çıkmazlar.
- Derece : Ikınmayla veya tuvalet sonrası dışarı çıkarlar ama daha sonra kendiliğinden içeri girerler.
- Derece : Ikınma ve zorlanma sonucu dışarı çıkarlar fakat elle itilmediği sürece içeri girmezler.
- Derece : Basur dışarı çıkar ancak geri itilemezler.
Makattan dışarıda oluşan memeler dış basurdur. Çok rahatsızlık vermezler ve kaşıntı yapabilirler. Kanaması olmaz. Büyük meme şeklindeyse oturma sırasında çok zorlanmadan dolayı içleri kanla dolar ve ağrı yaparlar. Ayrıca kanama varsa iç basur olma ihtimali fazladır.
Şayet kanamalı basur varsa, ıkınma sonucunda dışarı çıkıyorsa ve çıkan memeler makat kasları tarafından boğulup ağrı yapıyorsa bu iç basurdur. Tanı doktor tarafından kesin şekilde konulabilir. Gerekli tedavileri yapılır ve doktor uygun görürse ameliyatla alınabilir.
Basurun en büyük nedeni kabızlıktır. Ameliyat sonrasında hastalığın tekrar etmemesi için veya hiç bir zaman basura yakalanmamak için kabızlığa çare bulunmalıdır.
Bununda en kolay yolu posalı yiyeceklerdir. Kepek ekmek, kuru kayısı ve bol sebze – meyve tüketilmelidir. Tuvalet ihtiyacı mümkün olduğu kadar her gün aynı saatlerde giderilmelidir.
Ağrılı basur durumlarında ağrıyı azaltabilmek için sıcak suya oturulabilir. Ancak bu sadece anlık rahatlama sağlayacaktır. Kesin tedavi için doktorunuza başvurmalısınız.
THD Yöntemi ile Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hemoroid tedavisinde en çok tercih edilen yöntemler, lazerle tedavi, lastikle boğma ve THD yöntemidir. Kliniğimizde bu 3 yöntemle hastalarımıza hemoroid tedavisi uygulanmakta ve kısa zamanda basurdan tamamen kurtulmaları sağlanmaktadır. THD yönteminde, kan akışının durdurulması için basur memesine giden atar damarlar bağlanmaktadır. Temel nokta, basur memelerine bağlanan 3 atardamarın bağlanması sonucunda kan akışı azaldığından memeler küçülmektedir.
Bu tedavide, herhangi bir kesi işlemi yapılmaz. Acısız, ağrısız bir metottur. Tedaviden 2 gün sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Kanama ihtimali düşüktür. Dışkı veya gaz kaçırma gibi sosyal ortamda sıkıntı yapabilecek durumlar görülmez. Kliniğimizde, deneyimli cerrahlarımız tarafından ameliyatsız yöntemlerle başarılı şekilde hemoroid tedavisi yapılmaktadır. Hemoroid muayenesi tamamen ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Yorum ekle