Ücretsiz Muayene Formu
Göz Kapağında Yağ Bezesi oluşumu oldukça kolay fark edilebilir. Önce hafif hafif kaşıntılar sonrasında ise bölgede küçük bir alanda sertleşme meydana gelir. Bu sertleşme sonrasında ise göz kapağında yağ bezesi oluşmaya başlamıştır. Aynada ya da kaşırken elinizle onu fark etmeniz mümkündür. Oluşma sebeplerine bakacak olursak;
- Her yağ bezesi gibi göz kapağında yağ bezesi oluşması da başta genetik olabilir.
- Fakat bazı hastalarda durumun genetik sebeplerden değil de ilerleyen yaş, hareketsiz bir yaşam tarzı, aşırı yağlı beslenme vb. durumlar da göz kapağında yağ bezesi oluşumunu hızlandırabilir.
Yağ bezeleri tamamen yağ dokularının belirli bir yerde toplanması ve sıkılaşarak bir yumru oluşturması sonucunda oluşmaktadır. Ve bu yumru giderek büyür. Tüm sekleşerek cilt üzerinde ortaya çıkar.
Yağ Bezesinin Göz Kapağında Ortaya Çıkma Nedenleri
Yağ bezeleri için söyleyebileceğimiz en net şey nerede yağ dokusu var ise orada yağ bezesi oluşma riski var demektir. Sadece bu yağ dokularının normalin üzerinde bir artışla tetiklenmeleri durumu söz konusu olmaktadır. Böylece herhangi bir bölgede bu türden bir yağ artışı söz konusu olduğunda oralarda yağ bezeleri oluşabilir. Yani göz kapağında, kaş bölgesinde, alın ya da ensede, boyun, omuz, sırt ve bel çevresinde, baş kısmında, baldır ve bacaklarda kısacası hemen her yerimizde oluşabilir. Şurada ya da burada oluşmasının özel bir nedeni yoktur. Genetik olarak yatkınlığı söz konusu olan insanlarda kesinlikle beze oluşum ihtimali daha fazladır. Ve bu tarz bir yağ artışı hızlıca yağ bezelerini oluşturur. Ancak genetik olarak yatkınlığı olmayan insanları incelediğimizde vücudun uzun süre bu yağlanmaya karşı koyduğunu hatta yağ artışını kendi içinde dengelediğini görmekteyiz. Ancak buna rağmen bazı hastalarda bu yağ artışı o kadar yüksek seviyeye ulaşmıştır ki onu önleyebilmek neredeyse imkânsız hale gelmiştir.
Yağ Bezeleri Nasıl Alınır?
Genel cerrahinin uzmanlık alanına girmekte olan yağ bezeleri çok küçük ve basit bir cerrahi işlemle alınmaktadır. Önce işlem yapılacak alan lokal yollarla uyuşturulur. Sonrasında ise bulunduğu yer üzerinde küçük kesecikler açılır. Ve yağ bezeleri tek tek bu bölgelerden alınır. Sonrasında bu keseler kapatılır. Ve herhangi bir iz kalma durumu olmaz.
Yorum ekle