Ücretsiz Muayene Formu
Göz Beni Tedavisi iki farklı alanda tedaviyi kapsamaktadır. Bunlardan bir tanesi direk olarak göz merceğinin yani gözün içinde olan benler, bir diğeri ise göz çevresinde ya da göz kapağında oluşan benler olarak kabul edilir. Her ikisi de göz beni tedavisi kapsamına dahil edilir. Dolayısıyla ikisi için de tedavi mümkündür. Önce her iki ben rahatsızlığından da kısaca bahsedelim:
- Göz akı ismini verdiğimiz tabakanın iç kısmında bir iltihaplanma şeklinde ortaya çıkan göz beni adeta bir sivilce şeklinde büyüyerek koyulaşmaya başlar.
- Göz akının içinde bulunan bengöz çevresinde oluşan benlerden daha farklı bir sebepten dolayı oluşmaktadır: Virüs, bakteri ve çeşitli bağırsak mantarlarının bu benlerin oluşmasında etkili olduğunu söyleyebiliriz.
- Genel belirtilerine kısaca bakacak olursak; Gözlerin sıkça kızarması ve göz yaşı akma durumu, gözaltında bulunan tabakanın şişmesi, göz kapağında yapışmalar ve göz çapaklanmaları gibi belirtiler ortaya çıkar.
Fakat göz çevresinde oluşan ve virüs ve bakteri vb. sebeplerden değil direk olarak vücudun kendi üretmiş olduğu herhangi bir enfeksiyon barındırmadan oluşan kırmızı ya da farklı renklerdeki ve kimi zaman et beni şeklindeki benler ise:
- Göz merceğinin tamamen dışında ve cilt üzerinde ortaya çıkar. Direk olarak bir cilt problemi olarak kabul edilir. Ancak göze yakın bir yerde ortaya çıktığı için göz beni olarak adlandırılır.
- Göz akı kısmında ortaya çıkan ben dahili bir sorun ve enfeksiyon oluştururken göz çevresinde oluşan bu ben türü ise harici bir sorun olarak kabul edilip en ufak bir enfeksiyon riski barındırmaz.
- Genetik sebeplerden dolayı oluşmaktadır. Sağlıksal açıdan kanserleşme vb. bir türden risk taşımıyorsa ve estetik açıdan sizi rahatsız etmiyorsa alınmasına gerek yoktur.
Elbette ikisi için de tedavi söz konusudur. Ancak gözün direk olarak içinde kalan ben için daha büyük bir dikkat gerekmektedir.
Ameliyatsız Tedavi Mümkün!
Göz beni tedavisi için özellikle göz hattının etrafında oluşan benler için ameliyatsız olan lazer, radyo frekans ve buharlaştırma yöntemleri kullanılarak yapılır. Ancak dahili bir şekilde tamamen göz merceğinin iç kısmında kalan göz benleri için göz içine ya lazerle atış yapılır. Ya da iğne yoluyla köpük enjekte edilir.
Merhaba iyi günler. Benim doğuştan gözümün beyaz kısmında göz beni var iki üç kere doktora gittim zararsız göz beni olduğunu söylediler fakat ben çok rahatsız oluyorum herkes gibi bembeyaz bir göz akım olsun istiyorum. Acaba ameliyatsız lazer ile bu benleri geçirmek mümkün mü. Mümkün ise fiyatı nedir lütfen cevap bekliyorum
Merhaba Şerife hanım 0553 665 64 02 nolu whatsapp sağlık hattımızdan doktorlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. Geçmiş olsun.
gozumde 5 sene once aşiri aglama sonucu kahve rengi bir leke var doktora gittim doktor zararsiz olduğunu söyluyor fakat ben goruntuden rahatsizim goz beni ameliyatinin fiyatini sormak istiyorum