Ücretsiz Muayene Formu
Folikülit Tedavisi günümüz için oldukça kolay gerçekleşen bir uygulamadır. Tedavi sürecinden evvel bu rahatsızlığın teşhis edilmesi oldukça büyük önem taşır. Çünkü sivilce, komedon vb. pek çok rahatsızlıkla karıştırlan folikülit tedavisi yapılması için doğru teşhis edilmelidir. Sivilce ve komedonlardan farklı olarak kıl köklerinde oluşan bu rahatsızlık bir çeşit enfeksiyon olarak bilinmektedir. Sivilceler ve komedonlar içlerinde enfeksiyon barındırmazlar. Ancak dışarıdan bir temas sonrası sıkılıp içindeki irin akıtılınca enfeksiyona dönüşürler. Doğal oluşumları sebum yani yağ ve bakteri karışımıdır. Dolayısıyla pek çok doktor rahatsızlığa doğru teşhisi koymakta zorlanabilir. Folikülit nedir? Daha detaylı bilgiye sahip olmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Folikülit Nedir?
Folikülit nedir? Konuyu daha derinlemesine inceleyecek olursak; Folikülit, kıl foliküllerinin deride yer alan bakteriler tarafından istila edilmesi sonucu ortaya çıkan bir tür kıl kökü iltihabıdır. Buna en büyük sebep ise derinin uzunca bir süre zarfında hava alamayacak şekilde kapalı kalmasıdır. Genelde erkeklerde traş sonrası kadınlarda ise ağda yapıldıktan sonra ortaya çıkma eğilimi göstermektedir. Folikülit nedir? Sorusuna verilen cevaplar pek çok sitede farklıdır. Ancak tamamı uzmanlar tarafından hazırlanan sitemizdeki makale ve metinler tamamen doğrudur.
Folikülit Neden Olur?
Folikülit Neden Olur? En önemli sebeplerden bir tanesi cildin tahriş olmasıdır. Çünkü folikülitler genelde ciltt tahrişe uğramış bölgelerde yer alan kıl köklerinde görülür. Bir enfeksiyon türü olduğu için tahrişin sebep olduğu bu hassasiyet enfeksiyon oluşumunu kolaylaştırır. Bakteriler cildin tahrişe uğradığı yerlerde çok daha rahat ve hızlı üremektedirler. Folikülit neden olur? Sorusuna verilecek bir diğer cevap ise; yalnızca bakteriler değildir. Bununla birlikte cilt üzerinde oluşan çeşitli mantar hastalıkları ve virüslerde kıl kökü iltihabına neden olabilir.
Folikülit Nerede Olur?
Folikülit Nerede Olur? Bu rahatsızlık yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi oluşum yerlerinin erkek ve kadınlarda bazen farklılık gösterdiği görülmektedir. Genel olarak erkekler traş oldukları için yüz bölgesinde, kadınlarda ise ağda söz konusu olduğu için bacak, baldır vb. bölgelerde yoğun görülmektedir. Bunlar dışında ise her iki cinste de uyluk, kasık bölgeleri, koltuk altları vb. yerlerde görülmektedir. Özellikle bu tür yerlerde olmasının en önemli nedeni ise; bu bölgelerin cildin tahriş olduğu yerler olmalarıdır.
Folikülit (Kıl Kökü) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Folikülit (Kıl Kökü) Tedavisi Nasıl Yapılır? Özellikle bu dertten muzdarip olan ve henüz ne olduğunu dahi bilmeyen kişilerin merak ettiği bir sorudur. Ancak tüm bunlardan önce hastalığın teşhisi için doktora gidilmesi gerekmektedir. Doktor kontrolü sonrasında şayet kıl kökü iltihabı teşhisi konduysa o zaman mutlaka tedavi olmanız gerekmektedir. Halk arasında konu hakkında biraz daha bilgi sahibi olan kişiler internet üzerinden bitkisel folikülit tedavisi hakkında bilgi edinmek istemekteler. Ancak bitkisel tedavi, doktroun önermiş olduğu profesyonel tedavi sonrasında iyileşmenizi hızlandırma amaçlı kullanılabilir.
Yorum ekle