Boyunda Yağ Bezesi

Ücretsiz Muayene Formu


    Boyunda Yağ Bezesi durumunun ortaya çıkmasından sonra kişiler estetik kaygılar taşıyabilmektedirler. Bu yüzden boyunda yağ bezesi ile bir çeşit müdahaleye girişirler. Özellikle internet üzerinde doktora gitmeden bitkisel yöntemler ve çeşitli kremler ile onlardan kurtulmaya çalışırlar. Fakat bu tür bilinçsiz müdahaleler boyunda yağ bezesi oluşumlarını ortadan kaldırmadığı gibi cildinize zarar verebilir. Üstelik yapılan müdahale boyunda yağa bezesini patlatabilir ve iltihap oluşmasına sebebiyet verebilir. Boyunda yağ bezesi en çok yetişkinlerde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Oluşma sebeplerine bakacak olursak; çoğunlukla genetik sebepler ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında kan yağlarında yaşanan artışın da özellikle boyun kısmında yağ bezesi oluşumuna neden olduğunu söyleyebiliriz.

    Boyunda Yağ Bezesi Nasıl Alınır?

    Boyunda ortaya çıkan yağ bezelerinin fark edilmesi için doktora gitmenize gerek yoktur. Ortaya çıkmış oldukları boyun bölgesinde cildinizin normal yüksekliğinden farklı olarak bir tümsek oluştururlar. Hem gözle görmeniz hem de dokunarak fark edebilmeniz mümkündür. Boyunda bulunan yağ bezesinin ameliyatı ise şu şekilde yapılır:

    • Kapsül olarak tabir ettiğimiz yağ bezesi operasyon sırasında zarar görmemelidir.
    • Kapsülde bir patlama ya da hasar olursa bu etrafına da zarar verecektir.
    • Kapsülün bulunduğu alana harici olarak bir kesik atıldığında kesiğin kapsüle denk gelmemesi gerekir.
    • Yavaşça çıkarılan kapsül sonrası kesiğe 2 ya da 3 dikiş atılır. Ve bölge kısa süre içinde iyileşme kaydeder.

    Kliniğimizde lokal anestezi yöntemiyle gerçekleştirilen bu operasyon sonrasında kısa sürede normal yaşantınıza geri dönebilirsiniz.

    Yağ Bezesi Alınmazsa Kanser Olur Mu?

    Şüphesiz hastaların en çok merak etmiş oldukları şey boyundaki yağ bezesinin alınmadığı takdirde kansere dönüşüp dönüşmemesidir. Bunun için öncelikli olarak yapılması gereken şey; MR, biyopsi benzeri çalışmalarla oluşan bu kitlenin iyi huylu olup olmadığı tespit edilmelidir. Çünkü her ne kadar az da olsa bu kitlenin tümörlü bir yapıya dönüşme ihtimali vardır. Ayrıca tümöre dönüşen bu yağ bezeleri ameliyatlı müdahale ile alındıklarında yalnızca yağ bezesi değil bezenin tahribata yol açtığı doku da temizlenmelidir. Bu yüzden özellikle kızarmaya başlayan ve büyüme eğiliminde olan yağ bezelerinin daha fazla zarar vermeden mutlaka doktora gösterilmesi gerekmektedir.

    Yorum ekle

    Biz Sizi Arayalım

    Ücretsiz muayene fırsatından hemen Yararlanın.


      ÜCRETSİZ MUAYENE FIRSATI

      Sağlığınız Bize Emanet

      Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.