Anal Fissür (Makat Çatlağı) Tedavisi

Ücretsiz Muayene Formu


    Ameliyatsız Fissür Tedavisi;

    Kliniklerimizde Anal Fissür tedavisinde, Genel cerrahi uzmanlarımız tarafından en çok kullanılan ve önerilen yöntem Botinum toksin ve fissürektomi yöntemidir. Bunun nedeni de hastanın daha hızlı sağlığına kavuşması ve tedavinin az maliyetli olmasıdır. Bir de LIS yöntemi vardır ki bu işlem cerrahi bir ameliyat gerektiriyor. Bu operasyonda, bölgedeki kaslar kesildiğinden dolayı hasta için ağrılı bir işlem oluyor uzun vadede çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Örneğin; Oparasyon sonrasında dışkısını tutamama gibi durumlarla karşılaşılabiliyor.

    Botinum Toksini Tedavisi

    Botinum toksini Tedavisi denince akla her zaman estetik, güzellik vb. konular gelmektedir. Ancak anal fissür tedavisi için kullanılan botinum toksini uygulaması çok daha farklıdır. Bölgeye uygulanan botinum toksini işlemi anal fissür kaslarında gevşemeyi sağlayarak tedavi etmektedir.

    anal-fissur

    Anal fissür (Makat çatlağı) hastalığının tedavisinde ameliyat;

    Lateral internal sfinkterotomi (Makat iç kasının kesilmesi)

    Günümüzde makat çatlağının (anal fissür) cerrahi tedavisinde en yaygın olarak kullanılan teknik lateral internal sfinkterotomidir. Bu tekniğin temeli, makat bölgesinde dinlenme basınçlarının yüksek olmasına neden olan, iç makat kasının (internal anal sfinkter) cerrah tarafından kesilmesi prensibine dayanır, ancak bazı hastalarda sfinkterotomi girişimine rağmen, makat dinlenme basınçları yüksek kalabilmektedir. Makat çatlağı ameliyatı, narkoz (genel anestezi), iğne ile makatın uyuşturulması (lokal anestezi) ve belden uyuşturma (spinal anestezi) ile gerçekleştirilir. Makat çatlakları ön veya arkada olduklarından lateral internal sfinkterotomi işlemi makatın sağ ve sol yanından makat iç kasına ulaşarak gerçekleştirilir.

    Makatta çatlak veya yırtığın belirtileri nelerdir?

    Makatta ağrı: Hastalar bu durumu dışkılama sırasında meydana gelen yanma ya da yırtılma gibi bir his ve şiddetli ağrı ile tanımlarlar. Ağrı dışkılama sonrası dakikalar ya da saatlerce sürebilir. Ağrı; makat iç kasının (sfinkter kası) kasılmasına (spazm) bağlıdır. Hastalar çoğunlukla ağrı nedeniyle dışkılamadan kaçabilir ve dışkıyı geciktirmesine bağlı olarak dışkı daha da sertleşir ve buda yırtığın daha da derinleşmesine neden olur. Böylelikle, hasta bir kısır döngü halinde bu yakınmaları yaşar ve şikayetleri giderek daha belirgin hale gelir.

    Makatta şişme: Çatlağın dış kenarında şişme sonucu cilt kabartısı gelişebilir. Makat bölgesinin temizliği sırasında hasta tarafından fark edilebilir.

    Makattan kanama: Genellikle az miktarda parlak, kırmızı kanamadır ve hastaların yaklaşık % 70’inde tuvalet kağıdında ve dışkı üzerinde kan görülür. Ancak aynı yakınmaların hemoroid hastalığı ve kalın bağırsak kanserinde de olabildiği bilinmelidir.

    Makatta kaşıntı: Makatta çatlak ve yırtığın ardışık olarak iyileşip tekrar açılması sırasındaki akıntı kaşıntıya yol açabilir.

    Makat çatlağı ne sıklıkta görülür?

    • Makat çatlağı sorunu her 350 erişkinden birinde görülür.
    • Erkek ve kadınlarda eşit oranda rastlanır.
    • Sıklıkla 15-40 yaş grubunda gözlenir.

    Makatta çatlak veya yırtık neden oluşur?

    • Yoğun kabızlık: Sert, kuru (taş gibi) bir dışkının zorla makattan geçmesi sırasında bu bölgeyi yırtması ile oluşur.
    • Yoğun ishal
    • Beslenme değişiklikleri: Diyetteki lif oranının azalması kabızlığa ve kabızlıkta makat çatlağına neden olabilir. Son zamanlarda özellikle protein diyeti gibi tek türde beslenme dönemi sonrasında birçok kişide bu tür makat çatlaklarına rastlanmaktadır.
    • Sürekli dışkı yumuşatıcı (laksatif) kullanımı
    • Crohn Hastalığı: Altta yatan hastalığın tedavisi, genellikle fissürü iyileştirir.
    • Hamilelik döneminde ve lohusalığın ilk iki ayında görülürler.
    • Makat yolu ile cinsel temas (arkadan ilişki, ters ilişki, anal seks) sonrasında
    • Lösemi hastalığı
    • Bağışıklık sistemi zayıflaması

    Ücretsiz Muayene İmkanı Bulacaksınız

    Kliniklerimizde tüm hastalara ücretsiz muayene hizmeti sunulmaktadır. Sigortanız olsa da olmasa da gelen hastalardan hiçbir şekilde muayene ücreti alınmamaktadır.

    6 yorumlar

    • İyi mesailar kolay gelsin Hemoroid probleminden ameliyat oldum. 2 yıl hiç problem yoktu. Maalesef hemoroid yineledi. Tavsiye üzerine sülük tedavisi uyguladık. Hemoroid geçti fakat makatin kenarında kuş gözü büyüklüğünde iki delik açıldı.. deliklerden biri kapandı fakat diğeri kalçada şişkinlik oluşturdu. Genel cerraha gidip sikayetimi bildirdim. Sürekli ilaç tedavisi önerdi. 11.04.2017 gününden bu güne sürekli inanılmaz acılar çekiyorum. Kullandığım ilaçlar d hiç fayda etmedi. MR çektirdim,rekloskopi yaptırdım. Tomografi çektirdim fakat hangi hastaneye gitsem illede ilaç tedavisi önerdiler. Çok zor durumdayım hiç iyi değilim. Mümkün müdür bana yardım etmeniz?

      • Mutlaka kapsamlı bir genel cerrahi muayenesi yapıp durumunuzu değerlendirmemiz gerekli Hayrettin bey

    • İyi günler bana anal fissür tanısı kondu . İlaçlar kullandım. Bitkisel tedavi , Suya oturma dahil .geçmedi. 4 ay oldu. Devlet hastanesinden kolonoskopi randevusu aldım. Aylar sonrasına verdiler. Bekle bekle nereye kadar .botnomil-toksini ve ameliyatla tedavi ücreti nedir . Sgk geçerli mi . Teşekkür.

      • Geçmiş olsun, Sgk’lı hastalara bünyemizde indirim sağlanmaktadır. Beklemeniz gerekmez aynı gün tedavinizi olup gündelik hayatınıza dönebilirsiniz. İletişim için: 0 553 665 64 02

      • Makat yırtılmasında (fissür) ilaç önerebilmek için muayeneyle teşhisi kesinleştirmek gerekir. muayene etmeden ilaç önermek hastaya zarar verebilir.Kabız kalmamalısınız,sert dışkılamamalısınız. Bunun için bol sebze,salata,lifli meyveler ve su tüketmelisiniz,tempolu yürüyüş yapmalısınız. İlaç tedavisi için muayene olmalısınız. Kurumumuzda SGK lılara muayene ücretsizdir,gelirseniz değerlendirebiliriz.
        Geçmiş olsun

    Biz Sizi Arayalım

    Ücretsiz muayene fırsatından hemen Yararlanın.


      ÜCRETSİZ MUAYENE FIRSATI

      Sağlığınız Bize Emanet

      Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.